Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Peynirli Pastane Açması

Hamur işleri Mayalı Tarifler Peynirli Pastane Açması Peynirli Pastane Açması Yapmak  İçin  Gerekli Olan Malzemeler: 2,5 Su Bardağı ılık su 1 Paket Yaş Maya(İnstant Maya da olabilir) 1 Çay Bardağı toz şeker 1 Su Bardağı sıvı yağ 1 Yumurta akı(Sarısı üzerine) 1 Tatlı Kaşığı dolusu tuz 1 Paket Kabartma Tozu Aldığı kadar un(7,5 Su bardağı )      Üstü İçin: Kaşar Peyniri Domates Biber Peynirli Pastane Açması Peynirli Pastane Açması Nasıl Yaplır? *Bütün malzemeler eklenip yoğurulur..10-15 dakika mayalanmaya bırakılır. *Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp,tepsiye dizilir. *Ayrı bir kaba biraz sıvı yağ koyup elinizi yağlayın ve hamurların ortasını havuz şeklinde  açın. *Peynir ,domates ve biberler doğranır . *Hamurların ortasına peynir ,domates ve biberler  yerleştirilir. *Hamurların dış kısmına kalan yumurta sarısı sürülüp 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun. Resimlerle Peynirli Pastane Poğaçası Yapılış

Toz Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Reyhan Şerbeti Reyhan Şerbeti Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? *1 Demet Reyhan Otu *2 Adet limon suyu *Yarım limonun kabuğu *8 yemek kaşığı şeker *1 litre kaynar su Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Reyhan yaprakları bol suda yıkanır , bir süre suda bekletip süzdürülür ..Süzüldükten sonra irice doğranır..Üzerine şeker,limon suyu ve rendelenmiş kabuğuyla  beraber kaynar suyu da ekleyip demlenmeye bırakılır. 15 - 20 dakika kadar..Demlendikten sonra önce tel süzgüden  süzülür..Sonra temiz tülbentten tekrar süzülür...Bir kaç kez süzdürmek gerek...Ne kadar iyi süzülürse şerbet o kadar berrak olur :)Iılnana kadar açıkta bekletip daha sonra buzdolabına kaldırılır .Afiyet olsun...Sevgiyle ve afiyetle kalınız.. Reyhan Şerbeti Reyhan Şerbeti Tarifler Gelsin

Aşure

Aşure Nasıl Yapılır? Sütlü Aşure Tarifi Aşure Aşure Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: *3 Su bardağı buğday *1Su bardağı nohut *1su bardağı kuru fasulye *1 Kg+3 su bardağı toz şeker *1 Litre süt *2 Adet  portakal kabuğu rendesi *2 Adet nar *1 kase kuru kayısı *1 kase kuru üzüm *Tarçın *Hindistan cevizi *Susam *Badem *Ceviz *Fındık kırığı *Dut kurusu *2 yemek kaşığı gül suyu *Çam fıstığı Aşure Nasıl Pişirilir? *Buğday bir gece önceden yıkanır ve bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.Nohut ve kuru fasulyeye de aynı işlem uygulanır. *Ertesi gün buğday,kuru fasulye ve nohut ayrı tencerelerde pişirirlir. *Hepsi pişince buğdayın 1\4 ü blendırdan geçirilip tekrar buğday tenceresine eklenir. *Kuru üzüm ve kuru kayısılar yıkanıp,suda bekletilir. *Pişmiş olan nohut ve kuru fasulye de eklenir buğday tenceresine.Üzerine kaynar su eklenir ve sürekli karıştırılır dibi tutmasın diye. *Kuru kayısı ve üzümler eklenir. *N

İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İrmik Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? 1 Litre süt 1 Su bardağı irmik 1,5 Su bardağı toz şeker 1 Paket vanilin İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Süt,irmik ve toz şeker pişirme tenceresine alınır ve karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamasına yakın vanilin de eklenir ve karıştırılır.Kaynamaya başladıktan sonra bir süre daha pişirilir ve ocaktan alınır.Pişen irmik tatlısı ıslatılmış silikon kaplara paylaştırılır.Bir gece buz dolabında bekletildikten sonra ters çevirilerek servis yapılır.Servis yaparken ceviz , meyve sosu ya da çikolatalı sosla  süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun. Sütlü İrmik Tatlısı Tarifler Gelsin

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

Taze Fasulye Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler: ½ Kg Taze Fasulye 1 Adet kuru soğan 2 Adet domates 3 Adet acı sivri biber(Acı sevmiyorsanız tatlı da olabilir) 1 Çay bardağı zeytin yağı 1 Yemek kaşığı salça 1 Adet kesme şeker Tuz Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Pişirilir? Fasulyeler yıkanır ve uç kısımları koparılıp yan tarafındaki kılçıkları ayıklanır.Fasulyelerin büyüklüğüne göre iki ya da üç parçaya ayrılır ve süzülmeye bırakılır. Kuru soğan soyulur ve rendelenir.(İsterseniz doğrayabilirsiniz de)Zeytin yağı ile soğan sotelenir.Soğanlar sararmaya başlayınca rendelenmiş domatesler ve salça da eklenir ve kavrulur.Domatesler kavrulduktan sonra fasulyeler eklenir bir iki kez çevrilir ve yıkanmış olan acı biberler de eklenir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Tuz ve kesme şeker de eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır ve fasulyeler yumuşayana dek pişirilir.Afiyet olsun. Acı Biberli T

Fava

Fava Tarifi Fava Fava Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler : Fava ½ kg Kuru bakla 1 Adet patates 1 Adet kuru soğan 1 Adet kesme şeker Tuz 1 çay bardağı zeytin yağı Fava Nasıl Yapılır ? Baklalar ayıklanır,yıkanır ve  pişireleceği tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar su eklenir.(2 ya da 3 parmak kadar).Ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayıp üzeri köpüp köpük olunca ocaktan alınır.Suyu boşaltılır soğuk sudan geçirir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Patates ve soğanlar da rendelenip  tencere ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca zeytin yağı ve şekeri de eklenir.Dibi tumasın diye sık sık karıştırılır.Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükler alınır.Baklalar  iyice yumuşayıp erimeye başlayınca tuzu da eklenir.Bir süre daha kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Blendırdan geçirilir ve uygun bir borcama boşaltılır ve donması beklenir.Servis yapmadan önce dilimlenir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir. Servis Önerisi: Favaya dere otu ve kuru soğan çok yakı