Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

Taze Fasulye Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler: ½ Kg Taze Fasulye 1 Adet kuru soğan 2 Adet domates 3 Adet acı sivri biber(Acı sevmiyorsanız tatlı da olabilir) 1 Çay bardağı zeytin yağı 1 Yemek kaşığı salça 1 Adet kesme şeker Tuz Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Pişirilir? Fasulyeler yıkanır ve uç kısımları koparılıp yan tarafındaki kılçıkları ayıklanır.Fasulyelerin büyüklüğüne göre iki ya da üç parçaya ayrılır ve süzülmeye bırakılır. Kuru soğan soyulur ve rendelenir.(İsterseniz doğrayabilirsiniz de)Zeytin yağı ile soğan sotelenir.Soğanlar sararmaya başlayınca rendelenmiş domatesler ve salça da eklenir ve kavrulur.Domatesler kavrulduktan sonra fasulyeler eklenir bir iki kez çevrilir ve yıkanmış olan acı biberler de eklenir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Tuz ve kesme şeker de eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır ve fasulyeler yumuşayana dek pişirilir.Afiyet olsun. Acı Biberli T

Fava

Fava Tarifi Fava Fava Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler : Fava ½ kg Kuru bakla 1 Adet patates 1 Adet kuru soğan 1 Adet kesme şeker Tuz 1 çay bardağı zeytin yağı Fava Nasıl Yapılır ? Baklalar ayıklanır,yıkanır ve  pişireleceği tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar su eklenir.(2 ya da 3 parmak kadar).Ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayıp üzeri köpüp köpük olunca ocaktan alınır.Suyu boşaltılır soğuk sudan geçirir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Patates ve soğanlar da rendelenip  tencere ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca zeytin yağı ve şekeri de eklenir.Dibi tumasın diye sık sık karıştırılır.Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükler alınır.Baklalar  iyice yumuşayıp erimeye başlayınca tuzu da eklenir.Bir süre daha kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Blendırdan geçirilir ve uygun bir borcama boşaltılır ve donması beklenir.Servis yapmadan önce dilimlenir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir. Servis Önerisi: Favaya dere otu ve kuru soğan çok yakı

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir? Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Zeytinyağlı Barbunya Yemeğini Yapmak İçin Gerekli olan Malzemeler: ½ kg Barbunya 1 Adet kuru soğan 1 Çay bardağı zeytinyağı 2 Diş sarmısak 2 Adet kesme şeker 1 Yemek kaşığı biber salçası 1 Yemek kaşığı domates salçası Tuz 4 Su bardağı soğuk su Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir? Barbunyalar ayıklanır,yıkanır ve süzülür. Süzülen barbunyalar düdüklü tencereye alınır. Soğan ve sarmısaklar soyulur , yıkanır ve bütün olarak barbunyaların üzerine eklenir. Su,zeytinyağı,tuz,şeker,biber ve domates salçası eklenir.Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Ocağa alınır orta ateşte  buhar çıkışı başladıktan 10 dakika sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir. Süre bitiminde ocak kapatılır.Buhar çıkışı bitmeden asla düdüklü tencerenin kapağı açılmaz. İsterseniz sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.. Barbunya Nasıl Yapılır? Tarifler Gelsin

Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Patatesli Omlet Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 4 yumurta 3 Adet patates Tuz Karabiber Pul biber Patatesleri kızartmak için sıvı yağ Patatesli Omletin Yapılışı: Patatesler yıkanır,kabukları soyulur ve parmak patates olarak doğranır. Sonra yıkanır. Doğranmış patatesler kızgın yağda kızartılır ve içine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alınır. Yumurta,tuz,karabiber ve pul biber birlikte çırpılır. Kızartılmış patatesler omlet yapılacak yavaya alınır ve ocağın altı açılır. Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtalar da eklenir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Yumurtalar pişmişse artık omleti ters çevirebiliriz.İster spatulayla yada tavanın kapağına  alıp  çevirin.Çevirdikten  iki dakika sonra altını kapatıp, dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.. Kahvaltı Önerileri Tarifler Gelsin

Islak Kek

Hamur İşleri Kek Tarifleri Islak Kek Islak Kek Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler: *3 Tane yumurta *2 Su bardağı toz şeker *1 Su bardağı sıvı yağ *3 Yemek kaşığı kakao *1 paket  DR. Oetker vanilin *1 Paket  DR. Oetker  kabartma tozu *3 Su bardağı süt Islak Kekin Yapılışı: *Süt,şeker ve kakao karıştırılır.Şekerin erimesi sağlanır. *1su bardağı  süt karışımı alınır  yumurta ile iyice çırpılır.(Kalanı Üzerine dökülecek) *Sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir. *Un,vanilin ve kabartma tozu karıştırılır ve çırpma kabına alınır.Çırpılır. *Kek hamuru yağlanmış kare borcama alınır. *Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. *Kek pişip ilk sıcağı çıktıktan sonra  kalan süt karışımı kekin üzerine  eşit olacak şekilde gezdirilir.Soğuduktan sonra buzdolabına alınır.Afiyet olsun.. Browni Tarifler Gelsin

Kadın Budu Köfte

Köfte Tarifleri Türk Mutfağından Köfteler Kadın Budu Köfte Nasıl Yapılır? Kadınbudu Köfte Kadın budu köfte Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler : 1 kg kıyma 1 tane kuru soğan Maydanoz Tuz Karabiber 1su bardağı  pirinç pilavı Galeta unu 1 çay bardağı 2yumurta(içine) Sıvı yağ  yarımdan fazla çay bardağı sıvı yağ Galeta unu(dışıma) 2yumurta (dışına) Kızartmak için; Sıvı yağ Kadınbudu Köftenin Yapılışı: Soğan rendelenir.Su ile pişirilir ve kıymanın dörtte te üçü eklenir.Kıymaya da az su ile yağ .eklenir kavrulur.Soğumaya bırakulır.Soğuduktan sonra tuz , karabiber, yumurta ,kalan kıyma, maydanoz, pilav,galeta unu eklenir ve yoğurulur..Köfteler büyük büyük şekil verilir.Önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda  kızartılır.Afiyet olsun.. Galeta unlu Köfte Tarifler Gelsin

Mayalı Poğaça

Hamur İşleri Poğaçalar Mayalı Poğaça Mayalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler: *1 paket instant maya *1 yumurta *1 su bardağı sıvı yağ *tuz *1 yemek kaşığı toz şeker *1 su bardağı ılık su *6 su bardağı un Üzerine:Yumurta sarısı,susam veya çörek otu içi için: Çökelek,pul biber ve maydanoz Yapılışı: *Ilık suyun içine toz şeker,tuz ve instant maya konup karıştırılır .30 dakika beklenir. *Yoğurma kabına un elenir. *Unun üzerine sıvı yağ,yumurta ve mayalı karışım eklenir ve yoğurulur.30 dakika dinlendirilir. *Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.10 dakika dinlendirilir. *Sonra hamurun içine harcı konup kapatılır.15 dakika dinlendirilir. 180 dereceye *ısıtılış fırına verilir ve poğaçalar kabarınca fırından alınıp yumurta sarıları sürülür,çörek otu serpilir tekrar fırına veriliir. *Altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.. İnstant Mayalı Poğaça Tarifler Gelsin